۱. ریاضی مغز را قویتر میکند
مغز ما انسانها برای پردازش اطلاعات مسیرهای عصبی تازهای میسازد و ریاضیات نقش مهمی در ایجاد این مسیرهای تازه ایفا میکنند. کودکانی که ریاضی میدانند، میتوانند با اطمینان بیشتر مناطق خاصی از مغز را بهکار بگیرند؛ چراکه حجم ماده خاکستری آن نواحی نسبت به کودکانی که عملکرد ضعیفتری در درس ریاضی دارند، بیشتر است.
۲. ریاضی یک تمرین ذهنی است
فکرکردن به مسائل ریاضی یک ورزش ذهنی است که موجب تقویت و توسعه مغز انسان میشود. باید بدانید انجام محاسبات ذهنی ظرفیت مغز را بهطور قابل توجهی بالا میبرد و امکان رشد مهارتهای ذهنی و حافظهای را فراهم میکند. با کمی تحقیق و جستوجو میبینیم که اکثر ریاضیدانان حرفهای همواره در حال تقویت عملکردهای ذهنی هستند تا مغز خود را پرانرژی، سالم و در حالت بهینه نگه دارند. بنابراین، هر چه شخص مسائل ریاضی بیشتری را حل کند، مغز او توانایی بیشتری برای رسیدگی به مسائل دشوار پیدا میکند.
۳. ریاضی کارایی مغز را بیشتر میکند
تفکر انتقادی و تجزیه و تحلیل عینی که اکثر مسائل ریاضی به آن نیاز دارند، کارایی مغز را افزایش میدهد. تفکر دقیق، تدافعی و خلاقانه برای حل مسائل نه تنها نقش مهمی در پیشرفت کودکان در درس ریاضی دارد، بلکه اثرات مثبت آن در سایر موضوعات تحصیلی قابل مشاهده خواهد بود و این نتیجه افزایش ظرفیت کلی مغز است. تا جایی که میتوان ادعا کرد یادگیری ریاضی لازمه رشد فکری افراد است؛ چراکه ارزشها و نگرشهای فرد را شکل میدهد و حس استقلال در مدیریت و اعتماد به نتایج را تضمین میکند.
ابزار قدرتمند ریاضی نهنتها به کودکان کمک میکند مسائل ریاضی را حل کنند و در سایر زمینههای تحصیلی به برتری برسند، بلکه بسیاری از مهارتهای دیگر زندگی مثل تفکر فضایی، استدلال منطقی، تجزیه و تحلیل انتقادی، استدلال عینی، حل مسئله و غیره را نیز بهبود میبخشد. امروزه ریاضیدانان بزرگترین و دشوارترین مسائل جهان را حل میکنند و تقریبا تمام فناوریهای امروزی ما با مفاهیم ریاضی توسعه یافتهاند.