ریاضی یکی از اصلیترین دلایل عملکرد مغز است. عمیق اندیشیدن، استفاده از منطق، استدلال و تلاشهای مستمر همگی مهارتهایی هستند که هنگام تلاش برای حل ریاضی از آنها استفاده میکنید. به عبارت بهتر درس ریاضیات تفکر تحلیلی و مهارتهای حل مسئله را تقویت میکند، تفکر سیستماتیک و منطقی را بهبود میبخشد و ذهن را برای انجام کارهای جدید با اطمینان بیشتر آماده میکند.
تحقیقات نشان میدهند انسان با تلاش و کوشش میتواند هوش خود را بالا ببرد! این یعنی فارغ از اینکه مستعد ریاضی باشید یا نباشید، میتوانید در آن پیشرفت کنید، به موفقیت برسید و در این راستا عمکلرد ذهن خود را بهبود ببخشید. اگر یادگیری ریاضی از سنین پایین آغاز شود، میتواند رشد شناختی کودک را تا حد امکان تقویت نماید.
کدام بخش از مغز به ریاضیات مرتبط است؟
نیمکره چپ مربوط به بخش کلامی و مسئول تشخیص گروههایی از حروف تشکیلدهنده کلمات و گروههایی از کلمات تشکیلدهنده جملات است؛ همچنین با حساب و منطق سروکار دارد. این نیمکرهی پیچیده و غالب ظرفیت تجزیه و تحلیل، استدلال، حل مسائل عددی یا استنتاج دارد و افرادی که بیشتر از این بخش از مغز خود استفاده میکنند، دانشمندان و مهندسان موفقتری هستند.
رشد ماهیچههای مغز کودکان خردسال با ریاضی
بیشترین میزان رشد مغز انسان مربوط به دوران کودکی است. زمانی که مغز انسان برای تقویت مهارتهای ذهنی و حافظهای به تمرین ذهنی نیاز دارد و میتوان هوشمندانه رشد شناختی را با حداکثر پتانسیل مغز توسعه داد. یادگیری درس ریاضی در مقاطع تحصیلی پایین مثل ریاضی ششم میتواند در آمادگی شناختی کودکان در سنین پایین، نقش حیاتی ایفا کند.
بنابراین میتوان گفت ارائه تجربیات کاربردی و مثبت ریاضی در سنین پایینتر، کلیدی برای معماری ارتباطات مغزی است. ریاضی مغز را وادار به ارتباطسازی و شناخت الگوهای تازه میکند. این نوع تفکر انتقادی، ماهیچههای مغز را شکل میدهد و رفتهرفته به جنبههای دیگر زندگی سرایت میکند.
مطالعه ریاضی میتواند با توسعه مهارتهای مهم مانند تفکر سیستماتیک، حل مسئله، تشخیص توالی و الگو و غیره هوش فرد را بالاتر ببرد. این مهارتها نه تنها تأثیر مثبت فوری بر کودکان میگذارند، بلکه میتوانند در تلاشهای آتی مربوط به درسهای دیگر مفید و موثر عمل کنند.
به خاطر بسپارید قرار نیست مسائل ریاضی را حل کنید تا اثبات کنید باهوش هستید، بلکه قرار است با حل مسائل ریاضی، هوش خود را بالاتر ببرید. همه ما با مغزی نابالغ به دنیا میآییم و هرچه سریعتر بتوانیم ماهیچههای مغز را آماده استدلال و استنتاج کنیم، موفقتر خواهیم بود.